Truckutbildning i Stockholm var värt det

Att kunna köra bil har varit min dröm sedan jag såg Disney-Pixars film Bilar på bio när jag var 5 år. Jag fyller 19 i år.

Jag började läsa till bilskolan redan när jag var 15 år och vid 16 (när man får börja lära sig köra bil) kunde jag bilboken utantill. Trots att jag i teorin klarade av att ta bilkörkort, men i praktiken hade jag problem. Jag köpte flera tiotals körlektioner, men jag verkade inte bli något bättre. Jag var ärligt talat på väg att ge upp.

Men då föreslog min körskollärare att jag skulle sikta på att ta truckkort innan jag försöker ta bilkörkort. Läraren rekommenderade truckutbildningar i Stockholm, då dessa var billiga och enligt läraren väldigt kompetenta. Att ha truckkort är också bra när man söker jobb, då det är meriterande (speciellt på lagerjobb).

Jag gick med på att testa att ta några lektioner, och vet ni vad? Det hjälpte faktiskt! Efter bara några lektioner hos Truckutbildarna hade jag lärt mig tillräckligt mycket för att kunna ta truckkort. Kort därefter kunde jag klara av att ta mitt bilkörkort.

Så om ni är i min ålder och har problem att klara av att ta körkortet så rekommenderar jag att ni försöker ta truckkort. Om det av någon anledning inte skulle hjälpa er med att ta körkort, så har ni iallafall ett meriterande truckkort!

Kommentarer är stängda.