Elcyklar

Intresset för elcyklar har verkligen ökat! De första elcyklarna var förutom väldigt dyra, även oerhört klumpiga. Men på senaste tiden har det kommit fler och fler olika modeller av elcyklar som inte bara är snygga utan väldigt funktionella, det finns elcyklar för både elitidrottare och pensionärer som har svårt att cykla på en vanlig cykel. Utbudet är stort och det kan vara svårt att veta vilken typ av elcykel du ska välja. Vi ska lyfta fram fyra olika typer av elcyklar i inlägget och lite kort om vad som utmärker dessa elcyklar. Det är el-mountainbikes, el-hybridcyklar, el-racercyklar samt el-citycyklar.

Elcyklar för skogen

Den första i raden av elcyklar vi ska nämna är el-mountainbikes, dessa eldrivna cyklar har blivit omåttligt populärt inom mountainbike världen. Det verkar som att det är en trend som kommer att finnas kvar under en längre tid. Denna typen av elcykel blir lättare och kraftfullare för varje år som går och är kanonbra att använda ute i skogen där terrängen är jobbig att cykla i. Det kommer hela tiden nya rön gällande hjul och dämpningsteknologin.

Elcyklar hybrider

En annan typ av elcykel är den så kallade el-hybridcykeln. Hybridcyklar är väldigt omtyckta då de är enkla, snabba och är perfekta att ha som cykel om man har en längre sträcka till jobbet men ändå vill cykla. Med en el-assisterad motor blir de ännu snabbare och tar dig enkelt och smidigt från hemmet till jobbet och tillbaka.

Elcykel som är snabb

En elracercykel gör garanterat din cykelpendling ännu roligare men framförallt mycket snabbare. Med en elcykel orkar du att ta dig längre bort på dina träningsrundor så du kan upptäcka många bra cykelvägar.

Elcykel i city

El-citycyklar är en mycket robust och stabil variant av elcykel och omtyckt av de som vill ha komfort när de cyklar mer än fart och dämpningsfunktioner. Perfekt för den som vill cyklar kortare sträckor och samtidigt få lite hjälp i uppförsbackarna.