Tänk att en crosshjälm blev den perfekta presenten

Vad köper man till en kompis som har allt han behöver? Ja man får börja fundera på nåt som är lite mer praktiskt och inte bara önskat. Och eftersom han drabbats av något slags 40 års kris har han börjat att köra motorcykel, både ute på skogsbanor och på riktiga crossbanor. Jag kör själv men bara på rejäl asfalt och normala vägar. Jag hade en riktigt jobbig upplevelse i början på hösten när skråp på vägbanan fick mig att kana ut i terrängen. Det gick åt skogen i dubbel bemärkelse för hojen men jag klarade mig förhållandevis bra, då jag alltid sett till att ha rejäla skydd.

Säkert och snyggt, kan det bli bättre?

Kompisen köpte ett helt paket när han fick för sig att börja köra cross. Motorcykel, släpkärra och en uppsättning kläder med stövlar och hjälm. Det är säkert inga dåliga grejer, men jag har lärt mig att mc hjälmar sakta blir sämre med åren och jag tror detsamma gäller för cross hjälmar. Även om det är små slag och istötningar i hjälmen så bygger det på övertid och den dagen man verkligen behöver sin hjälm, då ger den lite sämre skydd. Och det är just då man vill att mc eller crosshjälmen är som bäst. Jag vill gärna ha kvar mina vänner så länge det går, så jag började kolla runt efter crosshjälmar på nätet. Det finns en hel del att välja på men jag hittade en sida med flera rätt häftiga crosshjälmar https://www.smxsports.se/hjalmar-motocross  som ser lovande ut. Nu ligger det ett hemmasnickrat presentkort i ett kuvert och väntar på hans födelsedag. Han får välja den han vill ha och jag betalar, ett hyfsat bra sätt att se till att han får det han vill. OCH det som han behöver.