Kula kopplingar till släpvagnar

Håller på och målar om kåken när det lyckats bli lite fint väder ute. Temperaturen ligger kring 10-15 grader och det är väldigt fint väder för årstiden nu. Kommer måla ena sidan av huset och eftersom huset är drygt 10 meter högt behövs det en del byggställningar. Man kan såklart måla direkt från en stege men då får man nog räkna med att det tar ett par veckor och den tiden har jag inte just nu till förfogande.

Hyrde byggställningar från en byggaffär strax utanför byn. De erbjöd mig att få köra hem allt med ett släp gratis. Det var kanon, skönt att slippa extra kostnaden för att hyra släp. Hade lite problem att få ordning på kulkoppling och påskjutsbromsen, men fick hjälp av en kvinna på lagret. Vill du veta mer om kulkopplingar och relaterade produkter kan du med fördel förkovra dig genom att läsa mer här >>.

Transporten av byggställningarna gick fint o jag fick till slut uppmonterat allt på någon timme. Släpet körde jag tillbaks till byggbutiken. Nu väntar ett par timmars förberedelse i form av skrapning på husfasaden. Kommer först spola av huset med rengöringsmedel, när det torkat åker som sagt skrapverktygen fram och målningen dyker upp inom ett par dygn.

Använder ett par gamla jeans och utslitna skjortor som arbetskläder när jag målar. Har även ett par verktyg för att underlätta arbetet när man står uppe på byggställningarna. Ser att det kommer bli fint väder de kommande dagarna, vilket passar fint för mig som arbetar med målning.

Valet av färg är lite svårt, det fick till slut bli en ljusbrun kulör. Det mesta av huset är inte tidigare målat, så jag hade chansen att nu välja vilken kulör som ska dominera byggnaden. Utöver själva huset finns det ett garage som kommer behöva målning. Garaget får vänta tills nästa år, det hinns inte med i årets måleriprojekt. Läs mer om släpvangsprodukter som kulkoppling om du vill kika på detta.